Сезонність перевезення фруктів та овочів - GLC - Grand Logistics Company
Обрати сторінку

Сезонність вантажних перевезень визначається попитом. Найгарячішою порою року для логістичних компаній є осінь — сезон збирання врожаю. Овочі та фрукти швидко псуються, і важливо, щоб вони були швидко продані, тому перевезення овочів та фруктів – послуга, яка має підвищений попит. Фермери хочуть швидко продати своє зерно, тому обсяг перевезень сільськогосподарської продукції значно зростає.

Жодному виробнику фруктів та овочів недоцільно мати власний автопарк. Більш вигідним та зручним варіантом є найм чи партнерство з логістичною компанією. Це пов'язано з тим, що купівля, утримання, обслуговування та ремонт вантажних автомобілів потребують значних витрат. Укладаючи договір з Grand Logistics Company, замовник отримує гарантію того, що необхідний автомобіль буде доставлений у справному стані, в строк і з кваліфікованим і досвідченим водієм. У Grand Logistics Company працюють виключно досвідчені логісти.

Тонкощі перевезення фруктів, овочів та ягід

Існує сім основних груп овочів та фруктів, кожна з яких є товари, які можна перевозити протягом короткого часу:
• Овочі: хрін, деякі види цибулі, редис, петрушка. Можуть виділяти етилен при транспортуванні та мають температурний діапазон від 0 до +2°C.
• Фрукти: яблука, грейпфрути, груші, персики, виноград, вишня, гранати, персики, сливи.
• Шпинат, броколі, артишоки, цибуля, петрушка, ревінь, салат-латук, селера, цвітна капуста, спаржа, морква, цибуля-порей, кукурудза. Через їхню чутливість до етилену діапазон температур для транспортування повинен становити від 0 до +2°C.
• Часник та цибуля. Вони чутливі до вологи. Діапазон температур під час транспортування повинен становити від 0 до +2°C.
• Мандарини, лимони та журавлина. При транспортуванні їх слід зберігати за температури +4,5°C, оскільки вони можуть передавати аромат іншим продуктам.
• Перець, чорниця, картопля, огірки. Вони неохоче переносять холод та чутливі до етилену. Температура під час транспортування повинна бути +10°C.
• Імбир, помідори, гарбуз, авокадо, манго, диня, лайм. Чутливі до холоду. Температура під час транспортування до +15°C.
• Томат, кавун, батат. Не перевозити разом із грушами. Температура до +21°C.

Рефрижератор є незамінним транспортом, який може стабільно підтримувати низьку температуру або забезпечувати обігрів кузова.

Міжнародне перевезення плодоовочевої продукції повинно здійснюватися за оптимального температурного режиму, що рекомендується. Для забезпечення нормальних умов теплообміну та циркуляції повітря ящики на вантажній платформі повинні розміщуватись з обов'язковим зазором. У тих випадках, коли ящики або коробки заповнені зверху вниз, вони повинні бути розміщені так, щоб між ними залишався зазор для циркуляції повітря. Для забезпечення необхідного припливу повітря від верхньої шухляди до стелі установки повинна бути залишена відстань не менше 50 см. Між ящиками та рядами ящиків також повинен бути залишений зазор 5 см.
Правила перевезення овочів та фруктів також містять рекомендації щодо запобігання ударам плодів під час доставки. Водії транспорту повинні мати найкращу кваліфікацію та досвід водіння, оскільки не можна допускати хитання транспортних засобів на дорозі.

Логістична компанія Grand Logistics Company здійснює сезонні міжнародні перевезення до таких місць як: Європа, країни СНД (Азербайджан, Вірменія, Казахстан, Киргизія, Молдова, Таджикистан, Узбекистан), Грузія, Азія, Китай.

У ВАС З'ЯВИЛИСЯ ПИТАННЯ?

задайте їх менеджеру